2023 YKS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

ELEKTRONİK KAYIT (e-Kayıt)

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

e-Kayıt işleminden sonra Üniversitemize herhangi bir belge göndermenize veya getirmenize gerek yoktur.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

BİREYSEL (YÜZ YÜZE) KAYIT

e-Devlet üzerinden e-Kayıt yapmayan veya aşağıda belirtilen nedenlerle e-Kayıt yapamayan adayların 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihlerinde yerleştirildiği Fakültelerine giderek kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

1-Mezuniyet bilgileri e-devlete aktarılamayan adaylar

2-ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.

3-Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar 27 Eylül-03 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak Geçici Kayıt yaptırabileceklerdir. Adaylar mezun olduklarına ilişkin belgeyi, askerlik ile ilişiği olan öğrenciler ise askerlik durum belgesini 29 Aralık 2023 tarihine kadar şahsen teslim etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.

4-Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden “Sağlık Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istendiğinden e-Kayıt yapılamamaktadır.

Bu adayların 27 Eylül-03 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak yüz yüze kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

-Mezuniyet Belgesi

-Harç Dekontu (ikinci öğretim veya ikinci üniversite kaydı için istenecek)

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrenciler (ikinci öğretim, ikinci üniversite vb.) 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında tüm Halk Bankası Şubelerinden, ATM’lerinden, internet ve mobil bankacılıktan “öğrenci numarası” ile ödenebilecektir.

( Birinci Öğretim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak, Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken, ikinci bir yükseköğretim programının normal öğretimine kayıt yaptırılması halinde ikinci üniversite programına ait öğrenci katkı payı ödenecektir.  İkinci öğretim programlarına kayıt yaptıran adaylar  ikinci öğretim öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.)

KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız

ÖĞRENCİ NUMARASI

Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx link adresinden 27 Eylül 2023 tarihinden itibaren öğrenebilirsiniz.

DERS KAYITLARI

(Yeni kayıt yaptıran öğrencilerinin dersleri sistem tarafından otomatik atanacak olup bu öğrencilerimizin derslerde ekleme çıkarma işlemi kesinlikle yapmamaları gerekmektedir.)

Yayın Tarihi: 25/09/2023