20 Kasım 2018 Salı

2018 DGS EK YERLEŞTİRME KAYIT İŞLEMLERİ

30 Ekim 2018 Salı 07:38 tarihinde eklendi | 537 defa okundu

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt  işlemleri, 30 Ekim–02 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kazanan Adaylar, öncelikle https://obs.sdu.edu.tr adresinden “TC Kimlik No ile Öğrenci No Sorgulama” linkini kullanarak Öğrenci numarasını öğrenebilecektir.

Şifre TC Kimlik numaralarınızın son 8 hanesi olarak atanmıştır.

1) Önisans Diplomasının aslı ya da Önlisans Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı (Belgenin fotokopisi alınıp aslı gibidir yapıldıktan aslı öğrenciye geri verilecektir.)

2) II. Öğretim Öğrencileri Banka Dekontu (30 Ekim–02 Kasım 2018 tarihleri arasında Ziraat Bankası(atm) veya Halk Bankası(atm) veya Halk Bankası Şubelerine giderek Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz.

3) 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

4) Sağlık Bilimleri Fakültesine kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.

5) Onaylı transkript ve ders içerikleri

Adayların kayıt işlemleri kazanmış oldukları birimlerde yapılacaktır.

2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri sırasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2018 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.