16 Eylül 2019 Pazartesi

DGS KAYIT İŞLEMLERİ

04 Eylül 2019 Çarşamba 16:22 tarihinde eklendi | 5286 defa okundu

2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların yüz yüze kayıt  işlemleri, 09–13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Kazanan Adaylar, 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren https://obs.sdu.edu.tr adresinden “TC Kimlik No ile Öğrenci No Sorgulama” linkini kullanarak Öğrenci numarasını öğrenebilecektir.

Şifre TC Kimlik numaralarının son 8 hanesi olarak atanmıştır.

1) Önisans Diplomasının aslı ya da Önlisans Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı (Belgenin fotokopisi alınıp aslı gibidir yapıldıktan aslı öğrenciye geri verilecektir.)

2) II. Öğretim Öğrencileri Banka Dekontu (09–13 Eylül 2019 tarihleri arasında Ziraat Bankası(atm) veya Halk Bankası(atm) veya Halk Bankası Şubelerine giderek Öğrenci Numarasını banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabileceklerdir.

3) Sağlık Bilimleri Fakültesine kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.

4) Onaylı transkript ve ders içerikleri

Adayların kayıt işlemleri kazanmış oldukları birimlerde şahsen başvuru ile yapılacaktır.

Ders Muafiyet talebi olan öğrencilerin 16-20 Eylül 2019 tarihlerinde kayıt yaptırdıkları bölüm başkanlığına ders içerikleri ve transkriptlerini ekledikler bir dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ders atama işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihlerinde birim öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri sırasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2019 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.