29 Mayıs 2020 Cuma

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ BAĞLANTI YAVAŞLIKLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

06 Nisan 2020 Pazartesi 14:06 tarihinde eklendi | 450 defa okundu

1- Evinizde kullanmış olduğunuz internet bağlantıları ADSL ve VDSL asenkron haberleşme türünü kullandığı için indirme (download) bant genişliğiniz ne kadar yüksek olursa olsun yükleme (upload) bant genişliğinizin düşük olmasından dolayı bağlantınız yavaşladığında kamerayı kapatınız ve sadece sesli anlatıma devam ediniz.

2- Evinizdeki internet bağlantınız siz ve evinizdeki diğer bireylerin paylaşımında olduğu için ders anlatımı sürecinde diğer kullanıcıların internet erişimini lütfen kısıtlayınız.

3- Bağlantı performansını artırmak ve programın tüm özelliklerini kullanabilmek adına Adobe Connect uygulamasını hem bilgisayarınıza hem de mobil cihazınıza lütfen yükleyiniz.

4- Adobe Connect sistemini ders saatleriniz dışında test ve ders kaydı amacıyla lütfen açmayınız, ders kayıtlarınızı ve test işlemlerinizi akşamları saat 20’den sonra yapınız.

5- Adobe Connect global bir bulut sistemine sahip olması dolayısıyla kullanıcı sayısının fazla olmasından dolayı zaman zaman sistemsel yavaşlamalar meydana gelebilmektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü