2021 YKS 2. EK YERLEŞTİRME KAYIT İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e-kayıt işlemini gerçekleştirilebilirsiniz. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adaylar dilerse 26 Ekim- 1 Kasım 2021 tarihleri arasında yüz yüze kayıt yaptırabilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPAMAYAN ADAYLAR

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar 26 Ekim- 1 Kasım 2021 tarihleri arasında YKS Yerleştirme belgesinde belirtilen tarihte kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak Geçici Kayıt yaptırabileceklerdir. Adaylar mezun olduklarına ilişkin belgeyi, askerlik ile ilişiği olan öğrenciler ise askerlik durum belgesini 31 Aralık 2021 tarihine kadar şahsen teslim etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

Öğrenciye ait öğrenim ücretlerinin yatırılması, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası ATM’sine ya da şubelerine 26 Ekim- 1 Kasım 2021 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz). (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)

Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME İŞLEMİ

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

ÖĞRENCİ NUMARASI

Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden 25 Ekim 2021 tarihinden itibaren öğrenebilirsiniz.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

(Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yayın Tarihi: 22/10/2021