DGS EK YERLEŞTİRME KAYIT İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e-kayıt işlemini gerçekleştirilebilirsiniz. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 2-3 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adaylar dilerlerse 2-5 Kasım 2021 tarihleri arasında yüzyüze kayıt yaptırabilirler.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar 2-5 Kasım 2021 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak Geçici Kayıt yaptırabileceklerdir. Adaylar mezun olduklarına ilişkin belgeyi, askerlik ile ilişiği olan öğrenciler ise askerlik durum belgesini 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı başlangıç tarihi olan 21 Şubat 2022 tarihine kadar şahsen teslim etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

1)  Öğrenciye ait öğrenim ücretlerinin yatırılması, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası ATM’sine ya da şubelerine 2-5 Kasım 2021 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz). (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)

Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME İŞLEMİ

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)-

-->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
 (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİ NUMARASI

Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren öğrenebilirsiniz.

DERS KAYITLARI

Yeni Kayıt yaptıran öğrencilerin DERS KAYITLARI BİRİM ÖĞRENCİ İŞLERİ TARAFINDAN SINIF İNTİBAKI VE DERS MUAFİYET İŞLEMLERİ SONRASINDA YAPILACAKTIR.

Yayın Tarihi: 28/10/2021