UZAKTAN ÖĞRETİM İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Uzaktan Öğretim Sistemine girişler hangi adresten olacak?

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Bilgi Sisteminiz (OBS) üzerine entegredir. Ziyaret etmeniz gereken adres obs.sdu.edu.tr adresidir.

Uzaktan Öğretim sistemi için ek bir yazılıma ihtiyacım var mıdır?

Süleyman Demirel Üniversitesi uzaktan öğretim sistemi Adobe Connect sanal sınıf altyapısını kullanmaktadır. Bu nedenle Adobe Connect yazılımını kurmanız derslere katılımınız için önemlidir.

Adobe Connect yazılımını kurmadım, canlı derslere katılabilir miyim?

Adobe Connect yazılımını kurmadıysanız, web tarayıcınızın desteklemesi durumunda HTML5 olarak toplantıyı açacaktır. Ancak bu durumda derse sadece katılımcı olabilirsiniz. Dersinizin öğretim elemanı sizlere sunucu yetkisi vermesi durumunda ekranınızı paylaşamazsınız.

Adobe Connect Kullanıcı adımı ve parolamı bilmiyorum ne yapabilirim?

Adobe Connect kullanıcı adınız öğrenci numaranızdır. Şifreniz Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) parolanızla aynıdır.

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) parolamı değiştirdim, Adobe Connect parolam da değişmiş midir?

Hayır. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Adobe Connect ayrı platformlardır. Bu nedenle birinde parola değiştirdiğinizde diğer platformda parolanız değişmez.

Adobe Connect parolamı unuttum, nasıl değiştirebilirim?

Adobe Connect parolanızı unutmanız durumunda Öğrenci Bilgi Sistemini (OBS) üzerinden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. OBS'ye giriş yaptıktan sonra anasayfanızdaki alandan yeni parola yazarak "Adobe Connect Şifresini Değiştir" butonuna basmanız yeterlidir.

Yayın Tarihi: 12/10/2020