2022 DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

DGS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-24 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar Yükseköğretim Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 19-20 Ekim 2022 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

E-kayıt yaptıran adayların ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamaması için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

E-devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin en geç 24 Ekim 2022 tarihine kadar Onaylı Ders İçerikleri  ve Önlisans transkriptlerini kayıt hakkı kazandıkları Fakülte Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPAMAYAN ADAYLAR

E-devlet üzerinden E-kayıt işlemini yapamayan adaylar kayıt işlemlerini 19-24 Ekim 2022  tarihlerinde kayıt hakkı kazandıkları Fakülte Öğrenci İleri Biriminde yaptırabileceklerdir.

ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.

DGS Ek Yerleştirme  ile üniversitemize yerleşen öğrencilerimizden önlisans programından mezun olamayanların, 2022 yılı Dikey Geçiş Sınavı Ek Yerleştirme kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2022 DGS Ek Yerleştirmede kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

KAYIT İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için ödenecek öğrenim ücreti/katkı payının 1. taksitini,  bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası ATM’sine ya da şubelerine 19-24 Ekim 2022 tarihlerinde Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz. Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

( l. Öğretim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak, Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken, ikinci bir yükseköğretim programının normal öğretimine kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payı ödenecektir.  İkinci öğretim programlarına kayıt yaptıran adaylar  ikinci öğretim öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.)

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME İŞLEMİ

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

Öğrenim ücretleri için tıklayınız

 

ÖĞRENCİ NUMARASI
Öğrenci numaranızı https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden  öğrenebilirsiniz.

 

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Mezuniyet Belgesi 

Önlisans Transkripti ve onaylı ders içerikleri 

Öğrenci Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Makbuzu (ll. öğretim öğrencileri ile ikinci üniversite olarak kayıt yaptıracak l. öğretim öğrencileri için)

 

MUAFİYET VE DERS KAYIT İŞLEMLERİ

DGS ek yerleştirme ile kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıtları birim öğrenci işleri tarafından sınıf intibakı ve ders muafiyet işlemleri ile birlikte yapılacaktır. (Önlisans Transkripti ve ders içerikleri en geç 24 Ekim 2022 tarihine kadar kayıt hakkı kazandıkları Fakülte Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.)

DGS Ek Yerleştirme İle Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Ara Sınavları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Mazeretli Ara Sınav Tarihlerinde (14-19 Kasım 2022) Yapılacaktır.

Yayın Tarihi: 17/10/2022
Okunma Sayısı: 1468