2022-Mühendislik Tamamlama Kayıt İşlemleri

2022-Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 01 - 04 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar Yükseköğretim Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 01 – 02 Kasım 2022 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için istenilen belgeleri en geç 04 Kasım 2022 tarihine kadar kayıt hakkı kazandıkları Fakülte Öğrenci İşleri Birimine teslim ederek, ders kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPAMAYAN ADAYLAR

Elektronik kayıt yaptıramayan adaylarımızın kayıt işlemlerini 01 - 04 Kasım 2022  tarihlerinde kayıt hakkı kazandıkları Fakülte Öğrenci İşleri Biriminde yaptırabileceklerdir. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Başka bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunan öğrencilerin aynı anda eş düzey iki programda (ön lisans-ön lisans veya lisans-lisans) kaydı bulunamayacağı için Üniversitemize kayıt yaptırmak üzere başvuruda bulunan adayların kaydının bulunduğu yükseköğretim kurumundan kaydını sildirmesi gerekmektedir. (Açık öğretim ve uzaktan öğretim programları hariç)

KAYIT İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için ödenecek öğrenim ücreti/katkı payını bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası ATM’sine ya da şubelerine 01 - 04 Kasım 2022 tarihlerinde Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz. Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME İŞLEMİ

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

Öğrenim ücretleri için tıklayınız

ÖĞRENCİ NUMARASI
Öğrenci numaranızı https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden  öğrenebilirsiniz.

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Lisans Diploması ve Fotokopisi (Diplomanın Aslı İade Edilecek) veya Mezuniyet Belgesi Edevlet çıktısı

Öğrenim Ücreti Makbuzu

Askerlik Durum Belgesi ve Fotokopisi (Terhis veya Tecil Belgesi) 

 

 

Yayın Tarihi: 31/10/2022
Okunma Sayısı: 1689