2022 YKS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT
e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e-kayıt işlemini gerçekleştirilebilirsiniz. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPAMAYAN ADAYLAR

1) “Sağlık Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istenen programlarda (sadece Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi ( Lisans) Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden istenmektedir.) e-Kayıt yapılamaz. Bu adayların 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak yüz yüze kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

2) Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar 30 Eylül 2022 tarihleri arasında YKS Yerleştirme belgesinde belirtilen tarihte kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak Geçici Kayıt yaptırabileceklerdir. Adaylar mezun olduklarına ilişkin belgeyi, askerlik ile ilişiği olan öğrenciler ise askerlik durum belgesini 30 Aralık 2022 tarihine kadar şahsen teslim etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER
1) Öğrenciye ait öğrenim ücretlerinin yatırılması, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası ATM’sine ya da şubelerine 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz). (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)
Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME İŞLEMİ
Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
(Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
2) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi ( Lisans) Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin
a) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. (e-Devletten alınan çıktı yeterlidir.)
b) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

ÖĞRENCİ NUMARASI
Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden  öğrenebilirsiniz.
DERS KAYITLARI
Yeni Kayıt yaptıran öğrencilerin DERS KAYITLARI ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ TARAFINDAN OTOMATİK OLARAK YAPILACAKTIR.
Yayın Tarihi: 20/09/2022
Okunma Sayısı: 3444