2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt yenileme/Ders Kaydı işlemleri 25 Eylül 2023 (00:01) –29 Eylül 2023 (23:59) tarihleri arasında yapılacaktır.  Ders kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumlu olup, kayıtlarını kendileri yenilemek zorundadırlar.

(1. Sınıf öğrencilerinin dersleri sistem tarafından otomatik atanacak olup bu öğrencilerimizin derslerde ekleme çıkarma işlemi kesinlikle yapmamaları gerekmektedir.) 

Öğrencilerimiz bulunduğu sınıfa göre öncelikle alt yarıyıllardan başarısız olduğu ve hiç almadığı dersleri almak zorundadır. AGNO’su 1.80’in altında ise 30 AKTS, üzerinde ise en fazla 50 AKTS’ye kadar ders alabilecektir. Bir üst sınıftan ders almak için önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve AGNO’su  2.50 ve üzerinde olmak şartıyla üst yarıyıldan ders alınabilmektedir.

Ders kayıt ekranının sağ üst kısmında ödenmesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti izlenebilmektedir. Üzerine harç borcu tahakkuk eden öğrenciler, ders seçme işlemini yapabilir ancak kesinleştirme işlemini yapamaz. Ödeme yaptıktan sonra mutlaka kesinleştirme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Derslerin tümünü seçtikten sonra  “Kontrol Et” ve “Kesinleştir/Onayla” butonları aracılığıyla ders kesinleştirme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Öğrenci tarafından ders kesinleştirme işlemi gerçekleştirilmezse, aktif dönemde ders kaydı yapılmamış olur. Bu durumda olan öğrenciler ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrenciler 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında tüm Halk Bankası Şubelerinden, ATM’lerinden, internet ve mobil bankacılıktan “öğrenci numarası” ile harç borçlarını ödeyebilecektir.

Bulunduğu dönem itibariyle müfredatında  (UOS) Üniversite ortak seçmeli ders alması gereken öğrenciler öğrenim gördükleri bölüm/programın açtığı ortak seçmeli derslerden seçemezler. Ders kayıt ekranında ders almak istedikleri fakülte ve bölümü seçtikten sonra listelenen dersler arasından istenilen ders seçilecektir. Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin açılabilmesi için asgari 80 öğrencinin ilgili derse kayıt yaptırması gerekmektedir. 80'in altında kalan Üniversite Ortak Seçmeli Dersler kapatılacağından dolayı, öğrencilerimizin seçtiği dersin açılıp açılmadığına yönelik gerekli kontrolleri yapması gerekmektedir. Seçtiği ders kapatılan öğrenciler ekle sil haftasında açılması kesinleşmiş olan ve kontenjanı bulunan derslerden seçebilirler.  

Ders kayıt işlemlerinde değişiklik yapılması gerektiğinde 09-13 Ekim 2023 tarihleri arasındaki ekle sil haftasında yapılacaktır.

Zorunlu Hazırlık Sınıfı öğrencilerinden güz döneminde üzerine harç borcu tahakkuk edenler 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında harç borçlarını ödemeleri gerekmektedir.

Formasyon eğitimi alınabilen alanlarda eğitim verilen fakültelerimizde aşağıdaki dersler tabloda belirtilen yarıyıllarda teorik, uygulama ve AKTS değerlerine göre planlanmış ve formasyon eğitimi alabilecek programların müfredatlarına seçmeli ders kategorisinde eklenmiştir. Öğrenciler kayıtlı oldukları programın müfredatında almak zorunda oldukları derslere ek olarak Pedagojik Formasyon derslerini isteğe bağlı olarak alabileceklerdir.

Öğrenci Bilgi Sisteminde formasyon dersleri seçimi esnasında güz ve bahar yarıyıllarında açılacak olan "Özel Öğretim Yöntemleri", "Rehberlik ve Özel Eğitim" ile "Öğretmenlik Uygulaması" dersleri müfredatlarda bahar yarıyılında yer aldığından söz konusu dersleri almak isteyen öğrenciler  ders kayıt ekranında bahar yarıyılı derslerini seçerek derse kayıt işlemi yapacaklardır. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Alacak Öğrenci Listeleri, Uygulama Okulları ve Ders Kayıt İşlemlerinin yer aldığı duyuru için burayı tıklayınız.

Ders kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrencilerin sorunlarına ilişkin "Talep Takip ve Destek Sistemi" üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. https://sdunet.sdu.edu.tr/ adresinden Talep Takip ve Destek Sistemine giriş yaparak sorunlarınızı bildirebilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir iletişim kanalı kullanılmayacaktır.

Talep Takip ve Destek Sistemi Kullanım Kılavuzu İçin Tıklayınız

 

Ders Kayıt Yardım Sunusu

Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri

l. Öğretim Üniversite Ortak Seçmeli Ders Listesi

ll. Öğretim Üniversite Ortak Seçmeli Ders Listesi

Yayın Tarihi: 21/09/2023
Okunma Sayısı: 15525