2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt yenileme/Ders Kaydı işlemleri 09 Eylül 2024 (00:01) – 20 Eylül 2024 (23:59) tarihleri arasında yapılacaktır.  Ders kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumlu olup, kayıtlarını kendileri yenilemek zorundadırlar.

(1. Sınıf ile Hazırlık Sınıfında öğrenim görecek öğrencilerin dersleri sistem tarafından otomatik atanacak olup bu öğrencilerimizin derslerde ekleme çıkarma işlemi kesinlikle yapmamaları gerekmektedir. Ders kayıt ekranında üzerine harç borcu tahakkuk edenler sadece harç borçlarını ödeyeceklerdir.

Öğrencilerimiz bulunduğu sınıfa göre öncelikle alt yarıyıllardan başarısız olduğu ve hiç almadığı dersleri almak zorundadır. AGNO’su 1.80’in altında ise 30 AKTS, üzerinde ise en fazla 50 AKTS’ye kadar ders alabilecektir. Bir üst sınıftan ders almak için önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve AGNO’su  2.50 ve üzerinde olmak şartıyla üst yarıyıldan ders alınabilmektedir.

Ders kayıt ekranının sağ üst kısmında ödenmesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti izlenebilmektedir. Üzerine harç borcu tahakkuk eden öğrenciler, ders seçme işlemini yapabilir ancak kesinleştirme işlemini yapamaz. Ödeme yaptıktan sonra mutlaka kesinleştirme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Derslerin tümünü seçtikten sonra  “Kontrol Et” ve “Kesinleştir/Onayla” butonları aracılığıyla ders kesinleştirme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Öğrenci tarafından ders kesinleştirme işlemi gerçekleştirilmezse, aktif dönemde ders kaydı yapılmamış olur. Bu durumda olan öğrenciler ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrenciler 09-20 Eylül 2024 tarihleri arasında tüm Halk Bankası Şubelerinden, ATM’lerinden, internet ve mobil bankacılıktan “öğrenci numarası” ile harç borçlarını ödeyebilecektir.

Bulunduğu dönem itibariyle Üniversite Ortak Dersi alması gereken öğrenciler öğrenim gördükleri bölüm/programın açtığı ortak seçmeli derslerden seçemezler. Ders kayıt ekranında birim alanına Üniversite Ortak Derslerini seçtikten sonra tüm dersleri listeleyerek istenilen ders seçilecektir. Üniversite Ortak Derslerin açılabilmesi için asgari 80 öğrencinin ilgili derse kayıt yaptırması gerekmektedir. 80'in altında kalan Üniversite Ortak Seçmeli Dersler kapatılacağından dolayı, öğrencilerimizin seçtiği dersin açılıp açılmadığına yönelik gerekli kontrolleri yapması gerekmektedir. Seçtiği dersi kapatılan öğrenciler ekle sil tarihlerinde açılmış olan derslerden seçmeleri gerekmektedir.  

Ders kayıt işlemlerinde değişiklik yapılması gerektiğinde 23-27 Eylül 2024 ekle-sil tarihlerinde yapılacaktır.

Formasyon eğitimi alınabilen alanlarda eğitim verilen fakültelerimizde formasyon dersleri programların müfredatlarına seçmeli ders kategorisinde eklenmiştir. 2024-2025 güz yarıyılında sadece 4. sınıfta öğrenim gören öğrenciler kayıtlı oldukları programın müfredatında almak zorunda oldukları derslere ek olarak Pedagojik Formasyon derslerini isteğe bağlı olarak seçebilecektir.

Ders kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrencilerin sorunlarına ilişkin "Talep Takip ve Destek Sistemi" üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. https://sdunet.sdu.edu.tr/ adresinden Talep Takip ve Destek Sistemine giriş yaparak sorunlarınızı bildirebilirsiniz. 

 

Ders Kayıt Yardım Sunusu

Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri

Üniversite Ortak Ders Listesi

 

Yayın Tarihi: 08/09/2024
Okunma Sayısı: 13017