2024 DGS Sonucu Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt İşlemleri

ELEKTRONİK KAYIT (e-Kayıt)

E-Devlet kaydı yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 02-07 Ekim 2024 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair barkodlu çıktıyı ekranda görmeleri gerekmektedir. E–Kayıt gerçekleştiren öğrenciler üniversiteye gelerek herhangi bir kayıt yaptırmayacak ve herhangi bir belge getirmeyeceklerdir.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden “Sağlık Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istendiğinden e-kayıt yapılamamaktadır. Bu adayların 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları birime başvurarak yüz yüze kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

BİREYSEL (YÜZ YÜZE) KAYIT

E-Devlet üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında kazanmış oldukları Birimlere Önlisans diplomasının aslı ve fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Belgelerin aslı görüldükten sonra fotokopisi ile kayıt yapılacaktır.) ve DGS Sonuç Belgesi ile şahsen başvuru yaparak kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.  

Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden  kayıtta istenen belgelere ilave olarak aşağıda belirtilen belgeler ile kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

 

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin farklı bir üniversitede kayıtları bulunmuyorsa katkı payı ödemeyeceklerdir. Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı paylarını ödeyeceklerdir. Bu durumda olan adaylar Katkı Payını Halk Bankasının Türkiye genelindeki tüm şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden  Öğrenci Numarası ile yatırılabilir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız

ÖĞRENCİ NUMARASI

Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.sdu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx link adresinden öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET SINAVLARI

Hazırlık Programı Zorunlu Yabancı Dil Yeterlik Sınavı için “Yabancı Diller Yüksekokulu” https://ydyo.sdu.edu.tr/ internet sayfasını takip etmeniz gerekmektedir.

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ 

Kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları derslerin muafiyet işlemleri için 02-11 Ekim 2024 tarihihleri arasında SDÜ Forms uygulamasının (forms.sdu.edu.tr) öğrenci süreç formları bölümünde Öğrenci Muafiyet ve İntibak İşlemleri altında yer alan menü üzerinden dijital ortamda muafiyet taleplerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Ders kayıt işlemleri 02-09 Ekim 2024 tarihlerinde Birim Öğrenci İşleri tarafından yapılacaktır.

Öğrenci Muafiyet ve İntibak İşlemlerine yönelik hazırlanan videoya erişmek için tıklayınız.

Eğitim-Öğretim ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenci oryantasyon sayfamızı ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Öğrenci oryantasyon sayfasına erişmek için tıklayınız.

GEÇİCİ KAYIT

2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar GEÇİCİ kayıtları  yapılacak olup,  bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.

Yayın Tarihi: 30/09/2024
Okunma Sayısı: 3131