E-Yoklama Sistemi

Bilindiği üzere Üniversitemiz bilgi yönetim sistemleri, SDÜ Bilgi Yönetim Sistemi (SDÜNet) adı altında toplanmış ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığının son geliştirmiş olduğu yazılımlara her yerden ulaşmayı sağlayabilecek, mobil uygulama olarak indirilebilen SDÜ Mobil hayata geçirilerek yaşanan güncel gelişmeler doğrultusunda iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.

Üniversitemizde iç kalite güvencesinin sağlanmasına ilişkin temel mekanizmaların ağırlıkla dijitalleşme temelli olması nedeniyle Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızca çalışmaları tamamlanan E-Yoklama sistemi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında Eğitim Fakültesi ve Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda pilot uygulama olarak kullanıma başlanmıştır. Pilot uygulamanın yapıldığı birimlerimiz dışında da Üniversitemiz bünyesinde ders görevlendirmesi bulunan tüm öğretim üyelerinin de kullanabileceği e-yoklama sistemi kullanıma açılmış olup isteğe bağlı olarak kullanabilecektir.

E-Yoklama sistemine yönelik olası teknik problemler veya kazanılmış olan akreditasyonun korunması ve daha ileriye taşınması amacıyla sisteme ilişkin iyileştirme önerilerinin bulunması halinde SDÜNet- Talep Takip Sistemi üzerinden e-yoklama menüsünden başvuru yapılabilecektir.

E-Yoklama sisteminin kullanımına ilişkin hazırlanan "Öğrenci ve Akademik Personel Kullanım Kılavuzları" aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

 

Öğrenciler için kullanım kılavuzu: https://link.sdu.edu.tr/ttrqRCch

Akademisyenler için kullanım kılavuzu: https://link.sdu.edu.tr/wOduasQJ

 

Yayın Tarihi: 23/10/2023
Okunma Sayısı: 1611