Öğretmenlik Uygulaması 2 Dersi Alan Öğrencilerin Dikkatine

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 22.02.2023 tarihinde yapılan açıklamada; "2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere; “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği dikkate alınarak, Yükseköğretim kurumlarımızdaki Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini alan son sınıf öğrencileri, talepleri halinde bu derse halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebileceği"  bildirilmiştir. Bu kapsamda;

 

1- Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi iken Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini Isparta’da almak isteyen öğrencilerimiz ders kaydı haricinde herhangi bir işlem yapmayacaktır. 


2- Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi iken diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarından Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini almak isteyen öğrencilere ait dilekçe için tıklayınız.

 

3- Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi iken diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini almak isteyen öğrenciler eğitim almak istediği fakülteye mutlaka başvuru yapmalıdır. Aksi halde öğrencilerimiz seçmiş oldukları öğretmenlik uygulaması 2 dersine Isparta'da devam etmek zorundadır.  


4- Süleyman Demirel Üniversitesinde Öğretmenlik Uygulaması 2 dersine başvurular sadece açık olan Bölümlere yapılacaktır. Başvuru yapılacak Bölümlere erişmek için tıklayınız.


5- Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında öğrenci iken Öğretmenlik Uygulaması 2 dersini Süleyman Demirel Üniversitesinde almak isteyen öğrencilere ait dilekçe için tıklayınız.


6- Tüm başvurular  ogretmenlikuygulamasi@sdu.edu.tr adresi üzerinden 25.02.2023 cumartesi günü saat 23:59’a kadar iletilecektir.


7- Üniversitemiz Senatosunun 20 Şubat 2023 tarihli toplantısında Öğretmenlik Uygulaması 2 derslerinin 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacağı kararlaştırılmıştır. 


8- Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında kayıtlı öğrencilerin, danışman ve uygulama yapacağı okul bilgileri valilik olurundan hemen sonra kısa mesaj yoluyla ve e-posta adresleri üzerinden gönderilecektir. Bu kategorideki öğrenciler de Öğretmenlik Uygulaması 2 derslerine 27 Şubat haftasında başlayacaktır.

 

 

Yayın Tarihi: 23/02/2023
Okunma Sayısı: 7060