Olağanüstü Hal ilan Edilen İllerde İkamet Eden İkinci Öğretim Öğrencilerine Öğrenim Ücreti İade İşlemleri

17 Kasım 2023 tarihli ve 32372 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan 7788 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince; 

2023-2024 öğretim yılında; ailesi veya kendisi, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin (YÖS hariç) ödemesi gereken ikinci öğretim öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacaktır. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminde alınan ikinci öğretim öğrenim ücreti öğrencilere iade edilecektir.

Bu Kapsamda belirtilen şartları taşıyan öğrenciler 15 Aralık 2023 tarihine kadar elektronik ortamda harciade@sdu.edu.tr e-posta adresine aşağıda belirtilen  belgelerle başvurmaları halinde güz döneminde ödemiş oldukları öğrenim ücreti iade edilecektir.

a. Kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden öğrenciler Öğrenim Ücreti İade Formu ve e-Devlet üzerinden alacakları Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi ile başvuru yapacaklardır. 

b. Kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet etmeyip ailesi bu illerde ikamet eden öğrenciler Öğrenim Ücreti İade Formu ekinde Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Aile Bireyine ait Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi ile başvuracaklardır.

Öğrenim Ücreti İade Formu  tıklayınız

 

NOT:

Belirtilen şartları taşıyan öğrencilere öğrenim ücreti iadelerinin yapılabilmesi için Öğrenci Bilgi Sisteminde iletişim bilgileri sayfasına kendilerine ait IBAN bilgilerini kaydetmeleri gerekmektedir.  IBAN mutlaka öğrencinin kendi adına olmalıdır. Aksi halde iade işlemi gerçekleşmeyecektir.

Eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. 

 

     

 

Yayın Tarihi: 20/11/2023
Okunma Sayısı: 1650