YAZ OKULU İŞLEMLERİ

2020-2021 Akademik Yılı Yaz Dönemi 26 Temmuz-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz 30 AKTS'ye kadar ders alabilirler.

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KURALLARI

1- Yaz okulu uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacaktır.

2- Yaz Okulu Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ

AÇILMASI ÖNGÖRÜLEN DERSLERİN İLAN EDİLMESİ (Birim web sayfalarında ilan edilecektir.) 05 Temmuz 2021

DERS KAYDI (SDÜ öĞRENCİLERİ)

12-14 Temmuz 2021

Kayıtlar, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sdunet.sdu.edu.tr  yapılacaktır.

Ders ücretleri aynı tarihler arasında yatırılacaktır. Öğrencilerimiz ders kaydı sonrası oluşan ücretin bankaya yatırılması sonrasında sisteme yeniden giriş yapıp onay vermelidir.

MİSAFİR ÖĞRENCİ BAŞVURU

12 Temmuz 2021

Misafir Öğrenciler için başvuru adresi https://sis.sdu.edu.tr/oibs/summer_app/

MİSAFİR ÖĞRENCİ DERS KAYDI

13-14 Temmuz 2021

Başvurusu onaylanan misafir öğrenciler sdunet.sdu.edu.tr adresine

Kullanıcı Adı yzöğrencino@ogr.sdu.edu.tr (Örnek yz1011001999@ogr.sdu.edu.tr)

Şifre TC Kimlik Numarasının son 8 hanesi ile giriş yaptıktan sonra Ders Kaydı menüsünden ders kaydı yapabilirler.

Ders kaydı sonrası oluşan ücretin bankaya yatırılması sonrasında sisteme yeniden giriş yapıp onay verilmelidir.

AÇILMASI KESİNLEŞEN DERSLERİN İLANI, DERS GÖREVLENDİRMELERİ VE YÖNETİM KURULU KARARLARININ ÖĞR. İŞL. DAİ. BŞK. GÖNDERİLMESİ

16 Temmuz 2021

AÇILMAYAN DERSLER İLE YENİ AÇILAN DERSLER İÇİN EKLE/SİL VE MAZERETLİ KAYIT

26-29 Temmuz 2021

· Öğrenci, yaz döneminde almak üzere müracaat ettiği derslerin açılmaması nedeniyle, toplamda 30 kredi (AKTS)’yi aşmayacak şekilde, açılmış olan derslerden istediğini ekleyebilir.

· Öğrenci açılmış olan dersi bırakamaz.

· Ders kaydı sırasında, almadığı ancak açılan bir derse kayıt yaptırabilir.

· Ders kayıt tarihlerinde hiç başvurusu olmayan üniversitemiz öğrencileri de yukarıdaki şartlar dahilinde ekle-sil tarihlerinde açılan derslere kaydolabilir.

YAZ OKULU DERS DÖNEMİ 26 Temmuz-27 Ağustos 2021
ARASINAVLAR (Dersler devam edecektir.) 09 Ağustos-13 Ağustos 2021
ARASINAV MAZERET SINAVLARI (Dersler devam edecektir.) 16 Ağustos-20 Ağustos 2021
FİNAL SINAVLARI 31 Ağustos-05 Eylül 2021
FİNAL MAZERET SINAVLARI  06 Eylül-08 Eylül 2021
NOT GİRİŞLERİ 06-10 Eylül 2021

3- Ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler birim web sayfalarında duyurulacaktır.

4- Dersler uzaktan öğretimle verileceği için öğrenciler aynı zamanda staj yapabileceklerdir.

5- Misafir öğrenciler (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri hariç) 2 kat ücret ödeyeceklerdir.

6- Tek ders (pandemi dönemine özgü 3 ders) sınavı sonucu henüz notu açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıtlanabilir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilirler, ancak ücret iadesi yapılmaz.

7- Ders öğretim elemanının ünvanına göre bir dersin açılabilmesi için gerekli olan asgari öğrenci sayısı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Ücretler Halk Bankası ve Ziraat Bankası atm’lerinden yatırılacaktır. Misafir öğrenciler de sistem üzerinden kaydolduktan sonra alacakları öğrenci numarası ile ders ücretlerini yatırabilirler.

8- Açılmayan derslerin ücret iadesi ders kaydı sırasında OBS’ye girilen kişiye ait IBAN numarasına aktarılır.

9-Açılan dersin ücreti iadesi kesinlikle yapılmamaktadır.

10- Yaz okulu saatlik ücretleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Misafir öğrenciler saatlik ders ücretini 2 (iki) kat ödeyeceklerdir.

SDÜ ve ISUBÜ Öğrencisi İçin Bir Dersin Yaz Okulu Ücreti= (Bir Saatlik Ders Ücreti x Haftalık Ders Saati) x 14

Misafir Öğrenciler İçin Bir Dersin Yaz Okulu Ücreti= [(Bir Saatlik Ders Ücreti x 2) x Haftalık Ders Saati] x 14

YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMA

1-      Ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler birim web sayfalarında duyurulacaktır.

2-      Öğrencinin almak istediği ders Süleyman Demirel Üniversitesi’nde açılmamışsa aşağıdaki linkte yer alan Dilekçe yi kayıtlı olduğu bölüm başkanlığının e-posta adresine göndermelidir. Pandemi döneminde bölüm başkanlarının uygun görmesi yeterli olup, Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı alınmasına gerek yoktur.

3-      Dersler uzaktan eğitimle verileceği için öğrenciler hem üniversitemizden hem de aynı zamanda üniversitemizde açılmayan dersleri başka bir üniversiteden alabilirler, aynı zamanda staj da yapabilirler.

FORM İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNEMLİ NOT: AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN YAZ OKULUNDA DERS ALMA HAKKI BULUNMAMAKTADIR.

Yayın Tarihi: 10/07/2021