YAZ OKULU İŞLEMLERİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

2021-2022 Akademik Yılı Yaz Dönemi 18 Temmuz-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşecektir.

Öğrencilerimiz 20 AKTS'ye kadar ders alabilirler.

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KURALLARI

1- Yaz okulunda eğitim-öğretim faaliyetleri yüz yüze yapılacaktır.

2- Yaz Okulu Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

3- Ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler birim web sayfalarında duyurulacaktır.

4- Yaz okulunda ders alan öğrenci aynı zamanda staj yapamaz.

5- Misafir öğrenciler (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri hariç) 2 kat ücret ödeyeceklerdir.

6- Tek ders sınavı sonucu henüz notu açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıtlanabilir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilirler, ancak ücret iadesi yapılmaz.

7- Ders öğretim elemanının unvanına göre bir dersin açılabilmesi için gerekli olan asgari öğrenci sayısı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Ücretler Halk Bankası ve Ziraat Bankası atm’lerinden yatırılacaktır. Misafir öğrenciler de sistem üzerinden kaydolduktan sonra alacakları öğrenci numarası ile ders ücretlerini yatırabilirler.

8- Açılmayan derslerin ücret iadesi ders kaydı sırasında OBS’ye girilen kişiye ait IBAN numarasına aktarılır.

Önemli Not: Ücret iadesi yapılabilmesi için Öğrencinin kendisine ait IBAN numarası olması zorunludur.

9- Açılan dersin ücret iadesi kesinlikle yapılmamaktadır.

YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMA

1-      Ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler birim web sayfalarında duyurulacaktır.

2-      Öğrencinin almak istediği ders Süleyman Demirel Üniversitesi’nde açılmamışsa öğrenci kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına diğer üniversiteden almak istediği dersin içerikleri ile başvurmalıdır. Başvurusu ilgili birimin yönetim kurulu tarafından uygun görülen öğrenciler diğer üniversitelerden ders alabilirler.

3-      Ders programının çakışmaması halinde öğrenciler hem üniversitemizden hem de aynı zamanda üniversitemizde açılmayan dersleri başka bir üniversiteden alabilirler.

ÖNEMLİ NOT: AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN YAZ OKULUNDA DERS ALMA HAKKI BULUNMAMAKTADIR.

YAZ OKULU BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YAZ OKULU SAATLİK ÜCRETLERİ